Najnovije

Ruske snage pogodile štab komande ukrajinske vojske "Jug" i zauzele bolje položaje na frontu

Oružane snage Rusije su u protekla 24 sata u napadu koristile rakete i artiljeriju i pogodile ljudstvo i vojnu tehniku neprijatelja u čak 112 regiona, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Zapadna grupa ruskih snaga je u protekla 24 časa poboljšala svoje prednje pozicije i razbila ukrajinske trupe u okolini sela Zagorujkovka (Harkovska oblast), Jampolovka (DNR) i Červonaja Dibrova (LNR). Neprijatelj je tu izgubio oko 30 vojnika, pet vozila, haubicu britanske proizvodnje, top D-20 i "gvozdiku“".

Južna grupa je zauzela povoljnije položaje i napala ukrajinske snage kod Andrejevke, Kurdumovke i Konstantinovke (DNR) usled čega je ukrajinska vojska izgubila oko 400 vojnika i vojnu tehniku.

Grupa Centar je takođe zauzela povoljnije položaje nakon udara na trupe Oružanih snaga Ukrajine kod tri sela u Donjeckoj Narodnoj Republici. Pritom, ruska vojska je odbila čak devet napada ukrajinskih trupa kod sela Novgorodskoe, Solovjevo, Semjonovka, Netajlovo, Novokalinovo, Šumi i Berdiči. Oružane snage Ukrajine izgubile su u tom delu fronta oko 410 vojnika.

Istočna grupa je porazila 72. mehanizovanu brigadu Oružanih snaga Ukrajine i 108. odbrambenu brigadu u Zaporoškoj oblasti i kod Staromajorskog u DNR. Neprijatelj je tu izgubio oko 110 vojnika i vojnu tehniku.

Snage PVO su u protekla 24 časa oborile 29 ukrajinskih dronova, pet vođenih avio-bombi "hamer" francuske proizvodnje i granatu iz MLRS "uragan".

POGLEDAJTE DETALJAN IZVEŠTAJ SA FRONTA: Oslobođeni Keramik i Novokalinovo - veliki napad na Arhangelsk (VIDEO MAPA)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA