Најновије

ВЕЛИКИ ПЛАНОВИ САА: Ево шта чека терористе на истоку покрајине Алепо! (МАПА)

Све спремно за офанзиву из Кувејреса (Илустрација: Правда)

Успешна војна операција коју су извеле јединице Сиријске арапске армије и њених савезника у источним деловима "северне сиријске престонице" омогућили су даљи развој планова сиријских стратега за чишћење покрајине Алепо од терористичког присуства. Крајем 2015. године Тигрове снаге пробиле су трогодишњу блокаду војног аеродрома Кувејрес тридесетак километара источно од града Алепа и петнаестак километара јужно од Ал Баба. Одмах по пробијању блокаде дошло је и до првих покушаја пробоја према најсевернијем упоришту Исламске државе.  Овај план, ипак, убрзо је "замрзнут", а Тигрове снаге прекомандоване су у Палмиру где су чиниле окосницу снага које су тада, први пут од почетка рата, ослободиле древни град. Палмира је сада поново под контролом терориста и Тигрове снаге још једном се враћају у сиријску пустињу да би учествовали у операцијама које су приоритет Сиријске армије у 2107. Ипак, велики број резервиста Републиканске гарде Сиријске арапске армије и даље се налази у Алепу и, за сада, не планира се њихово премештање на фронт у близини Палмире. Они ће учествовати у првој правој офанзиви на Деир Хафер, а у правцу границе између Алепа и Раке.
Сирисјки стратези сада покушавају да искористе турски притисак на Ал Баб, као и премештање великог броја јединица ИД-а према Палмири, што би требало да им олакша ослобођење Деир Хафера, након чега би између сиријских снага и покрјине Рака стајао још војни аеродром и авио-база Џира. 
Сиријске снаге већ увелико гомилају снаге на аеродрому Кувејрес и чека се зелено светло за почетак операције, која ће вероватно бити прва озбиљнија акција САА против терориста у 2017.

Након брзе офанзиве у сиријској пустињи, терористи Исламске државе очигледно губе "моментум". Последњи напад који су извели догодио се у Деир Еззору, а како су прошли исламисти који су кренули на војску у "нафтној престоници" Сирије, можете да видите ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА