Најновије

Албанци се уплашили најезде избеглица па окупирали грчку границу

Албанска полиција је појачала присуство у близини границе са Грчком страхујући да би сиријске избеглице могле кренути преко албанске територије као нове транзитне руте након што је блокирана рута преко Македоније и Србије.
Мигранти прескачу жицу (фото: clip.rs принтскрин)

Мигранти прескачу жицу (фото: clip.rs принтскрин)

Званичник албанског министарства унутрашњих послова који је желио да остане неименован, рекао је да се граница са Грчком непрекидно мотри, а полицијске снаге контролишу пограничне области, преноси АП. Следеће недеље у посету Тирани долази италијански министар унутрашњих послова Ангелино Алфано, који ће разговарати о техничким детаљима заједничких патрола на грчко-албанској граници. Тирана наводи да је спремна примити свој део одговорности око избегличке кризе у оквиру "заједничког европског плана", додајући да има ограничене капацитете да прими мигранте у транзиту ка северној Европи. Такозвана балканска избегличка рута, преко које је протеклих месеци у Европу ушло више од милион особа, затворена је од поноћи у среду, а земље на њој пропуштаће само избеглице и мигранте који затраже азил или имају ваљане документе. Према службеним подацима, у Грчкој је, након затварања балканске руте дана, остало близу 42.000 особа. Само се у импровизираном избегличком кампу у Идоменију налази скоро 14.000 избеглица. Међу њима је, према подацима УНХЦР-а, и близу 5.000 деце.
Прошитајте још:ЕРДОГАН ПРЕТИ ДИКТАТУРОМ: Укинућу Уставни суд јер штити новинаре!БИЗАРНИ УПИТНИК: Ово су 23 питања за џихадисте приликом пријема у ИД!
Извор: Алџазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА