Najnovije

Albanci se uplašili najezde izbeglica pa okupirali grčku granicu

Albanska policija je pojačala prisustvo u blizini granice sa Grčkom strahujući da bi sirijske izbeglice mogle krenuti preko albanske teritorije kao nove tranzitne rute nakon što je blokirana ruta preko Makedonije i Srbije.
Migranti preskaču žicu (foto: clip.rs printskrin)

Migranti preskaču žicu (foto: clip.rs printskrin)

Zvaničnik albanskog ministarstva unutrašnjih poslova koji je želio da ostane neimenovan, rekao je da se granica sa Grčkom neprekidno motri, a policijske snage kontrolišu pogranične oblasti, prenosi AP. Sledeće nedelje u posetu Tirani dolazi italijanski ministar unutrašnjih poslova Angelino Alfano, koji će razgovarati o tehničkim detaljima zajedničkih patrola na grčko-albanskoj granici. Tirana navodi da je spremna primiti svoj deo odgovornosti oko izbegličke krize u okviru "zajedničkog evropskog plana", dodajući da ima ograničene kapacitete da primi migrante u tranzitu ka severnoj Evropi. Takozvana balkanska izbeglička ruta, preko koje je proteklih meseci u Evropu ušlo više od milion osoba, zatvorena je od ponoći u sredu, a zemlje na njoj propuštaće samo izbeglice i migrante koji zatraže azil ili imaju valjane dokumente. Prema službenim podacima, u Grčkoj je, nakon zatvaranja balkanske rute dana, ostalo blizu 42.000 osoba. Samo se u improviziranom izbegličkom kampu u Idomeniju nalazi skoro 14.000 izbeglica. Među njima je, prema podacima UNHCR-a, i blizu 5.000 dece.
Prošitajte još:ERDOGAN PRETI DIKTATUROM: Ukinuću Ustavni sud jer štiti novinare!BIZARNI UPITNIK: Ovo su 23 pitanja za džihadiste prilikom prijema u ID!
Izvor: Aldžazira

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA