Најновије

Која је мистерија Шешељевог лета из Амстердама?

АМСТЕРДАМ - Лидер Српске радикалне странке у Србију ће доћи највероватније у уторак или среду. Последња шанса да се то догоди за викенд, пропала је јуче, јер се није укрцао у једини авион који је саобраћао из Амстердама ка Београду, ЈУ 361 који је на аеродром "Никола Тесла" слетео око 13 часова.
др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

др Војислав Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

До највеће конфузије је дошло у ноћи између петка и суботе, када је из Амстердама слетео последњи авион који је саобраћао тог дана ка Србији. Бројне новинарске екипе, али и око 50-ак највернијих Шешељевих присталица и симпатизера је жељно ишчекивало да ли ће се лидер радикала појавити било на ВИП или доњем излазу за путнике. После 20-ак минута, недоумицу је прекинула једна стјуардеса која је тврдила да је стигла тим летом и да Шешељ није стигао, мада је тако било планирано?! - Имали смо информацију да треба да се укрца на наш лет и да је у пратњи холандске полиције и званичника конзулата Србије стигао на Аеродром. Због тога смо наводно и каснили 25 минута са полетањем. Међутим, у последњем тренутку се од тога одустало, али ми нисмо добили никакво објашњење - казала је ова стјуардеса. Шешељев правни саветник Милан Терзић каже да не зна колико је та информација тачна. - Холандске власти имају строга правила да се сваки трансфер ове врсте држи под ознаком поверљивости све док је особа на територији Холандије. Отуда и ја као правни саветник или Шешељева породица не знамо ни тачан датум ни тачну сатницу његовог повратка - каже Терзић. Тек када авион полети, амбасада Србије обавештава породицу и правног заступника. Ни Јадранка Шешељ такође није могла да изнесе више детаља о тврдњи да се у последњем тренутку одустало да њен супруг у петак стигне у Србију. - Чули смо се и верујем да би ми тако нешто рекао. Претпостављам да је у питању нечија лоша информисаност или измишљотина - каже Јадранка и додаје да њен супруг без еуфорије чека тренутак када ће напустити Хашки трибунал и полетети ка Србији. - Рекао ми је да се спаковао, раздужио све ствари и да чека када ће га позвати да крену, али не зна када би то могло да се догоди, па чак и да ли ће ићи редовном авионском линијом или не - објашњава супруга председника СРС. У врху СРС незванично смо сазнали и да је потпуно нејасно да ли ће Шешељ уопште доћи директном авио-линијом или ће се трансфер обавити преседањем у неком од европских градова, као и да ли ће можда у Србију стићи неким специјалним летом.
Прочитајте још:

Шешељ долази у уторак?

Еулекс истражује Тачијевог ујака, сумња на везе са групама за ликвидације

Репортери "Вести" све до раних јутарњих часова, у суботу су на Аеродрому "Никола Тесла" чекали лидера радикала у "пратњи" 50-ак најоданијих Шешељевих присталица и симпатизера, као и великог броја полицајаца у униформи и у цивилу. - Изгледа се повратку Шешеља радује само српска полиција, ми четници и ви новинари - казао је кроз смех један од чланова СРС који планира да и следећих дана на аеродрому чека војводу. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА