Najnovije

Koja je misterija Šešeljevog leta iz Amsterdama?

AMSTERDAM - Lider Srpske radikalne stranke u Srbiju će doći najverovatnije u utorak ili sredu. Poslednja šansa da se to dogodi za vikend, propala je juče, jer se nije ukrcao u jedini avion koji je saobraćao iz Amsterdama ka Beogradu, JU 361 koji je na aerodrom "Nikola Tesla" sleteo oko 13 časova.
dr Vojislav Šešelj (Foto: JuTjub)

dr Vojislav Šešelj (Foto: JuTjub)

Do najveće konfuzije je došlo u noći između petka i subote, kada je iz Amsterdama sleteo poslednji avion koji je saobraćao tog dana ka Srbiji. Brojne novinarske ekipe, ali i oko 50-ak najvernijih Šešeljevih pristalica i simpatizera je željno iščekivalo da li će se lider radikala pojaviti bilo na VIP ili donjem izlazu za putnike. Posle 20-ak minuta, nedoumicu je prekinula jedna stjuardesa koja je tvrdila da je stigla tim letom i da Šešelj nije stigao, mada je tako bilo planirano?! - Imali smo informaciju da treba da se ukrca na naš let i da je u pratnji holandske policije i zvaničnika konzulata Srbije stigao na Aerodrom. Zbog toga smo navodno i kasnili 25 minuta sa poletanjem. Međutim, u poslednjem trenutku se od toga odustalo, ali mi nismo dobili nikakvo objašnjenje - kazala je ova stjuardesa. Šešeljev pravni savetnik Milan Terzić kaže da ne zna koliko je ta informacija tačna. - Holandske vlasti imaju stroga pravila da se svaki transfer ove vrste drži pod oznakom poverljivosti sve dok je osoba na teritoriji Holandije. Otuda i ja kao pravni savetnik ili Šešeljeva porodica ne znamo ni tačan datum ni tačnu satnicu njegovog povratka - kaže Terzić. Tek kada avion poleti, ambasada Srbije obaveštava porodicu i pravnog zastupnika. Ni Jadranka Šešelj takođe nije mogla da iznese više detalja o tvrdnji da se u poslednjem trenutku odustalo da njen suprug u petak stigne u Srbiju. - Čuli smo se i verujem da bi mi tako nešto rekao. Pretpostavljam da je u pitanju nečija loša informisanost ili izmišljotina - kaže Jadranka i dodaje da njen suprug bez euforije čeka trenutak kada će napustiti Haški tribunal i poleteti ka Srbiji. - Rekao mi je da se spakovao, razdužio sve stvari i da čeka kada će ga pozvati da krenu, ali ne zna kada bi to moglo da se dogodi, pa čak i da li će ići redovnom avionskom linijom ili ne - objašnjava supruga predsednika SRS. U vrhu SRS nezvanično smo saznali i da je potpuno nejasno da li će Šešelj uopšte doći direktnom avio-linijom ili će se transfer obaviti presedanjem u nekom od evropskih gradova, kao i da li će možda u Srbiju stići nekim specijalnim letom.
Pročitajte još:

Šešelj dolazi u utorak?

Euleks istražuje Tačijevog ujaka, sumnja na veze sa grupama za likvidacije

Reporteri "Vesti" sve do ranih jutarnjih časova, u subotu su na Aerodromu "Nikola Tesla" čekali lidera radikala u "pratnji" 50-ak najodanijih Šešeljevih pristalica i simpatizera, kao i velikog broja policajaca u uniformi i u civilu. - Izgleda se povratku Šešelja raduje samo srpska policija, mi četnici i vi novinari - kazao je kroz smeh jedan od članova SRS koji planira da i sledećih dana na aerodromu čeka vojvodu. Izvor: Vesti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA