Најновије

ЛАВРОВ ЖЕСТОКО: Доста смо чекали - немојте да се изненађујете!

МОСКВА – Руски министар спољних послова Сергеј Лавров поручио је у понедељак да ће Русија „активно подржавати” сиријске трупе из ваздуха у околини Алепа, након што су протеклог викенда вођене љуте борбе у којима су десетине људи убијене у том подељеном граду.

Лавров (Фото: ЈуТјуб)

Лавров је рекао да је Русија довољно дуго чекала да сиријска умерена опозиција напусти области које су под контролом џихадистичких група, те да ваздушни удари Русије не би требало да буду изненађујући, преноси АФП.
„На оно што се сада дешава у Алепу и околини ми смо унапред упозорили Американце и они знају да ћемо активно подржавати сиријску војску из ваздуха како бисмо спречили терористе да заузму ту територију”, рекао је шеф руске дипломатије на конференцији за новинаре у Москви.
Он је додао да Вашингтон тражи од Русије и сиријског руководства да одложе ваздушне нападе док се опозиционе снаге не одвоје од џихадиста Исламске државе и Фронта Ал-Нусра који је повезан са Ал-Каидом.
„Верујемо да је за то било више него довољно времена”, закључио је Лавров.
Протеклог викенда је Министарство одбране Русије издало неколико саопштења са ознаком „хитно” о сукобима и „масовним терористичким снагама” код Алепа, чак наговестивши да су тамо присутне и турске трупе, подсећа француска агенција. 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА