Најновије

ВОЈА НИЈЕ ДОБРОДОШАО: "Шешељ не може у Хрватску, нека проба, па ће видети!"

Поводом најава Војислава Шешеља да ће отићи у Загреб и тражити састанак са председницом те земље, хрватски министри кажу да лидер СРС не може у Хрватску.

Војислав Шешељ (Фото: Фејсбук)

Они су поновили речи премијера у техничком мандату Тихомира Орешковића да је Шешељ персона нон-грата и није добродошао.
Министар унутрашњих послова Влахо Орепић је за РТЛ истакао да је Шешељ непожељна особа у Хрватској и да је то решење на снази, констатујући да лидер СРС "прича глупости". 
"Он једностано не може да дође у Хрватску, биће враћен са границе. Нека покуша, па ће видети", рекао је Орепић. 
Опозвани премијер Хрватске Тихомир Орешковић изјавио је за РТЛ да је Шешељ персона нон-грата у тој земљи и да по тој дефиницији није добродошао, јер ће у противном бити ухапшен. 
Бивши министар правосуђа Хрватске Орсат Миљенић рекао је да би хрватске власти требало да виде за шта Шешељ није био оптужен пред Хашким трибуналом, а за шта Хрватска поседује доказе, како би била подигнута оптужница и лидер радикала стављен на међународну потерницу. 
"Да заврши у Реметинцу или у неком од наших затвора, то би било прикладније. Али, с обзиром на то да му је издата забрана, онда он уопште не може физички да уђе", рекао је Миљенић. 
Шешељ је РТЛ изјавио да ће у наредних неколико дана доћи у Загреб, прошетати центром града и попити кафу у Градској кафани, обићи књижаре, али и поднети званичан захтев председници Колинди Грабар Китаровић да се састану. 
"Поднећу званичан захтев и сматрам да би било веома неозбиљно од Колинде да избегне тај сусрет, а и зашто би га избегла", рекао је Шешељ РТЛ-у. 
На питање шта ако га не пусте у Хрватску, Шешељ је рекао да би то имало последице јер поседује дипломатски пасош и да би се забрана одразила и на статус хрватског амбасадора у Србији, "што су правила у дипломатији".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА