Најновије

МЕРКЕЛОВА НЕ ОДУСТАЈЕ: Без напретка нећемо укинути санкције Русији!

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас у Прагу да тешко може да се очекује укидање санкција Русији ако не буде видљивог помака у примени споразума из Минска.

Ангела Меркел (Фото: Синхуа)

- Немачка и Француска такође настоје да се постигне напредак у примени Минског споразума, међутим, током лета се ситуација погоршала. Веома је тешко у таквим условима донети неку политичку одлуку - рекла је Ангела Меркел.
На конференцији за новинаре након разговора с чешким премијером Бохуславом Соботком, Меркел је изразила наду да ће Европски савет добити  информације које би водиле укидању санкција.
Соботка је одбио захтев председника Милоша Земана да Чешка стане уз чланице ЕУ које траже безусловно укидање санкција Русији. Земан каже да су санкције израз немоћи, где губе обе стране, а нико не добија ништа.
- Санкције ЕУ Русији везане су за споразум у Минску. Договорили смо се да укидамо санкције ако буде видљив изразит опипљив напредак. Без њега не може да се води расправа о једностраном укидању санкција - рекао је Соботка. Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА