Najnovije

MERKELOVA NE ODUSTAJE: Bez napretka nećemo ukinuti sankcije Rusiji!

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Pragu da teško može da se očekuje ukidanje sankcija Rusiji ako ne bude vidljivog pomaka u primeni sporazuma iz Minska.

Angela Merkel (Foto: Sinhua)

- Nemačka i Francuska takođe nastoje da se postigne napredak u primeni Minskog sporazuma, međutim, tokom leta se situacija pogoršala. Veoma je teško u takvim uslovima doneti neku političku odluku - rekla je Angela Merkel.
Na konferenciji za novinare nakon razgovora s češkim premijerom Bohuslavom Sobotkom, Merkel je izrazila nadu da će Evropski savet dobiti  informacije koje bi vodile ukidanju sankcija.
Sobotka je odbio zahtev predsednika Miloša Zemana da Češka stane uz članice EU koje traže bezuslovno ukidanje sankcija Rusiji. Zeman kaže da su sankcije izraz nemoći, gde gube obe strane, a niko ne dobija ništa.
- Sankcije EU Rusiji vezane su za sporazum u Minsku. Dogovorili smo se da ukidamo sankcije ako bude vidljiv izrazit opipljiv napredak. Bez njega ne može da se vodi rasprava o jednostranom ukidanju sankcija - rekao je Sobotka. Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA