Најновије

ДЕЦА ЏЕЛАТИ: Дечаци исламисти (12) хладнокрвно убијају своје жртве! (ВИДЕО)

Исламска држава објавила је нови језив снимак на коме је приказано пет дечака, не страријих од 12 година, како хладнокрвно убијају заробљене курдске борце. Један од њих идентификован као Британац.

Дечаци исламисти (12) хладнокрвно убијају своје жртве! (Фото: Скриншот)

Верује се да је деветоминутни видео снимљен у Раки, незваничној престоници калифата. На снимку се види пет наоружаних дечака у униформама за које се верује да су Британије, Египта, Турске, Туниса и Узбекистана како у униформама стоје изнад заробљених курдских бораца.
Један од дечака који се представља као Абу ел Бара ел Тунис обратио се Курдима обећањем да „борба против њих није још ни почела“. Пре неко што су дечаци убили заробљене курдске борце, један од њих на арапском је рекао да Курде ништа не може да спаси.
- Нико не може да спаси Курде ни уз подршку Америке, Француске, Британије, Немачке, ђаволи у паклу - пише "Times". Дечак који се представља као Абу Абдулах ел Британи је једини белац међу дечацима. Британски медији пишу да дечак највероватније има 12 година. Ако дечак са снимка заиста има 12 година, могао би кривично да одговара због убиства.
Према британским законима, деца подлежу кривичној одговорности већ након 10 година. Британско минстарство спољних послова није желело да коментрарише ништа у вези овог случаја.
Верује се да се у Сирији, Либији и Ираку тренутно налази око 40 деце кој а су отишла у Исламску државу да се боре на страни џихадиста. Како су деца чест призор у пропагандним видео снимцима џихадиста, обично децу која долазе са острва предсављају као Ал Британи, што значи Британац на арапском.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА