Најновије

ПОРОШЕНКО ШОКИРАО И РУСЕ И УКРАЈИНЦЕ: Погледајте шта је рекао у Мариупољу

Председник Украјине Петар Порошенко је у јучерашњем обраћању војницима у Мариупољу говорио о „привременој украјинској окупацији”. Мариупољ је лука на самој граници са Доњецком Народном Републиком чије становиништво је већински руско.

Петро Порошенко у Мариупољу (Фото: president.gov.ua)

„Драги наши сународници! Украјинска окупација је привремена. Ми ћемо се сигурно ујединити. Украјина је јединствена. Слава Украјини”, изјавио је Порошенко уз одушевљене узвике и аплауз присутних, преноси РИА „Новости”.

Порошенкова изјава је изазвала бројне реакције на друштвеним мрежама. Корисници интернета претпостављају да ће сада почети „чишћење информационог простора”, укључујући страницу украјинског предедника на Фејсбуку, где је снимак објављен. Неки корисници ову изјаву описују као „ласпус по Фројду”, који открива право стање ствари, а могу се прочитати и различита друга тумачења.„Ова изјава би могла да постане главна сензација протекле години”, написала је једна украјинска корисница друштвених мрежа.  Kaко је потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин "борбено" честитао нову годину погледајте ОВДЕ. Извор: RBTH.com/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА