Najnovije

POROŠENKO ŠOKIRAO I RUSE I UKRAJINCE: Pogledajte šta je rekao u Mariupolju

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko je u jučerašnjem obraćanju vojnicima u Mariupolju govorio o „privremenoj ukrajinskoj okupaciji”. Mariupolj je luka na samoj granici sa Donjeckom Narodnom Republikom čije stanoviništvo je većinski rusko.

Petro Porošenko u Mariupolju (Foto: president.gov.ua)

„Dragi naši sunarodnici! Ukrajinska okupacija je privremena. Mi ćemo se sigurno ujediniti. Ukrajina je jedinstvena. Slava Ukrajini”, izjavio je Porošenko uz oduševljene uzvike i aplauz prisutnih, prenosi RIA „Novosti”.

Porošenkova izjava je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama. Korisnici interneta pretpostavljaju da će sada početi „čišćenje informacionog prostora”, uključujući stranicu ukrajinskog predednika na Fejsbuku, gde je snimak objavljen. Neki korisnici ovu izjavu opisuju kao „laspus po Frojdu”, koji otkriva pravo stanje stvari, a mogu se pročitati i različita druga tumačenja.„Ova izjava bi mogla da postane glavna senzacija protekle godini”, napisala je jedna ukrajinska korisnica društvenih mreža.  Kako je potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin "borbeno" čestitao novu godinu pogledajte OVDE. Izvor: RBTH.com/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA