Најновије

ЛАЗАНСКИ: После Мигова из Русије ће нам стићи и... (ВИДЕО)

- Србија сада, након набавке мигова из Русије, који ће бити изложени на војној паради 20. октобра поводом Дана ослобођења Београда, држи корак са Мађарима, Румунима и Бугарима, сматра новинар дневног листа "Политика" Мирослав Лазански.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Лазански је истакао да је то највеће модернизација и јачање Војске Србије од 1991. године. 
- То је највећа модернизација у последњих 26. година и квалитативно и кавнтитативно. Тих шест мигова неопходни су за чување ваздушног простора, а не да би се спремали за рат. Мада је глупо негирати функцију војске јер се свака војска спрема за рат – истакао је Лазански. 
Он је додао да ће на војној паради у Батајници, којој ће присуствовати и руски министар спољних послова Сергеј Шојгу, бити представљено и 1.500 војника специјалних снага, са најмодернијом опремом, која обухвата и нове ска пушке.
- То је тај ударни одред, снаге за брзе интервенције. Верујем да ће број тих војника порасти на 3.000 – рекао је Лазански и указао да су вођени разговори са Белорусијом за набавку још осам мигова.
Како је указао, мигови из Русије ће након модернизације имати одличне перформансе. Радар жук ће имати десет пута већи домет, аквизицију циља са 120 километара, парћање 10 циљева истовремено и гађање четири циља одједном.
-Тај пакет укључује и резервне делове за мигове, радаре, ракете дугог домета... Добићемо од Русије врло брзо 30 тенкова Т72, вероватно Б3 ниво модрернизације и 30 оклопних извиђачких аутомобила. То је довољно да се формира стратешка резерва врховне команде – навео је Лазански.
Према његовим речима, до краја године у оперативни састав Војске улази и шест Лазара, а до половине 2018. требало би да их буде 18, и исти број самоходих хаубица. 
Прочитајте ОВДЕ зашто Ивица Дачић каже да Србија треба да се фокусира на Доналда Трампа? Извор: ТВ Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански у својој емисији са гостима разговара о Косову, Каталонији и општој политичкој слици света.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА