Najnovije

LAZANSKI: Posle Migova iz Rusije će nam stići i... (VIDEO)

- Srbija sada, nakon nabavke migova iz Rusije, koji će biti izloženi na vojnoj paradi 20. oktobra povodom Dana oslobođenja Beograda, drži korak sa Mađarima, Rumunima i Bugarima, smatra novinar dnevnog lista "Politika" Miroslav Lazanski.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

Lazanski je istakao da je to najveće modernizacija i jačanje Vojske Srbije od 1991. godine. 
- To je najveća modernizacija u poslednjih 26. godina i kvalitativno i kavntitativno. Tih šest migova neophodni su za čuvanje vazdušnog prostora, a ne da bi se spremali za rat. Mada je glupo negirati funkciju vojske jer se svaka vojska sprema za rat – istakao je Lazanski. 
On je dodao da će na vojnoj paradi u Batajnici, kojoj će prisustvovati i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Šojgu, biti predstavljeno i 1.500 vojnika specijalnih snaga, sa najmodernijom opremom, koja obuhvata i nove ska puške.
- To je taj udarni odred, snage za brze intervencije. Verujem da će broj tih vojnika porasti na 3.000 – rekao je Lazanski i ukazao da su vođeni razgovori sa Belorusijom za nabavku još osam migova.
Kako je ukazao, migovi iz Rusije će nakon modernizacije imati odlične performanse. Radar žuk će imati deset puta veći domet, akviziciju cilja sa 120 kilometara, parćanje 10 ciljeva istovremeno i gađanje četiri cilja odjednom.
-Taj paket uključuje i rezervne delove za migove, radare, rakete dugog dometa... Dobićemo od Rusije vrlo brzo 30 tenkova T72, verovatno B3 nivo modrernizacije i 30 oklopnih izviđačkih automobila. To je dovoljno da se formira strateška rezerva vrhovne komande – naveo je Lazanski.
Prema njegovim rečima, do kraja godine u operativni sastav Vojske ulazi i šest Lazara, a do polovine 2018. trebalo bi da ih bude 18, i isti broj samohodih haubica. 
Pročitajte OVDE zašto Ivica Dačić kaže da Srbija treba da se fokusira na Donalda Trampa? Izvor: TV Pink

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lazanski u svojoj emisiji sa gostima razgovara o Kosovu, Kataloniji i opštoj političkoj slici sveta.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA