Најновије

ВАШИНГТОН НАРЕДИО ПЕНТАГОНУ: Попишите сво руско оружје у Србији!

Амерички конгрес затражио од министра одбране САД анализу сарадње земаља балкана са Русијом.

Миг 29 (Фото: Војска Србије)

Забринути због ширења руског утицаја, амерички Конгрес затражио је од Пентагона анализу безбедносне сарадње сваке земље Западног Балкана са Русијом, а посебна пажња у овом извештају, како предвиђају аналитичари, несумњиво ће бити посвећена Србији. Јер, она није чланица НАТО, а њена војнотехничка сарадња са Москвом јача.
Осим анализе за нашу земљу, шефу Пентагона Џејмсу Матису, са Капитол хила наложено је да припреми рапорте везане и за Босну и Херцеговину, Косово и Македонију, а у њима, између осталог, треба да се нађе детаљан списак руског оружја и војне опреме и технологије у вредности већој од милион долара које су ове земље купиле или добиле од 2012. до данас. А Србији је током ове године из Москве стигло шест "мигова 29", пишу Новости.
Захтева се, такође, "опис учешћа снага безбедности" сваке од ових земаља у обуци или војној вежби са Русијом, од 2012. године, опис свих споразума о безбедносној сарадњи са Русијом и преглед обавештајне сарадње са Москвом. Уз ово, амерички секретар одбране треба да обави и представи "скрининг" безбедносне сарадње балканских земаља са САД и НАТО.
Како је објашњено у документу Конгреса, циљ њихових захтева је да Америка има увид колико безбедносна сарадња између сваке од земаља Западног Балкана и Руске Федерације утиче на безбедносне интересе САД, Северноатлантски савез, државе Западног Балкана, и сваку чланицу НАТО која се граничи са неком земљом овог региона.
Како пилоти хеликоптера Ноћни ловац, растурају тенкове терориста погледајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Српска модернизација МиГ-29
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА