Најновије

Кијевски режим гранатира насеља на југу ДНР

Украјинске снаге безбедности гранатирају јужне области самопроглашене ДНР, изјавио је представник администрације Новоазовског округа.

Војници ДНР (Фото: Јутјуб)

Тренутно бележимо нападе у предграђу места Саханка, Лењинско и других у њиховој близини. У предграђу Саханке забележено је скоро 20 артиљеријских експлозија“, рекао је представник округа.
Он је додао да још нема података о жртвама и материјалној штети.
Током гранатирања места Јасиновата граната је пала у двориште стамбене куће, али није експлодирала, рекли су у градској управи. Осим тога, оштећена је зграда железничког депоа.
Раније су устаници и представници украјинских снага саопштили о да је дошло до погоршања ситуације у Донбасу. Сукобљене стране оптужују једна другу за интензивно гранатирање и покушаје офанзиве на линији додира у региону Доњецка.
Украјинске власти увеле су ванредно стање у Авдејевки, која је под контролом украјинских снага. Житељи овог места су без воде, грејања и струје. Према подацима Мисије ОЕБС-а, тешка ситуација влада и у граду Јасиновати, који се налази у близини Доњецка и под контролом је устаника.
Јуче је Министарство одбране Украјине саопштило: „Метар по метар, корак по корак, наши момци херојски напредују“. Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је то доказ офанзиве украјинских снага, што представља кршење Минског споразума. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА