Најновије

НЕПРИЈАТЕЉИ РУСИЈЕ, ЧУВАЈТЕ СЕ СУМРАКА! Руски снајпер "скида" све на 4.200 МЕТАРА! (ФОТО/ВИДЕО)

Русија са руским председником Владимиром Путином на челу направила је најпрецизнију пушку „СВЛК-14С Сумрак“ са највећим дометом на свету.

Непријатељи Русије чувајте се (Фото: Министарство одбране Русије)

Русија са руским председником Владимиром Путином на челу направила је најпрецизнију пушку „СВЛК-14С Сумрак“ са највећим дометом на свету.
- Прошле године на тестирању, из пушке „Сумрак“ погођене су мете на удаљености од 3.400 метара. То је и тад био светски рекорд – поручио је Лобајев. Међутим, Русима ни то није било довољно па је та компанија у међувремену радила на још неким побољшањима. Конструктори су продужили цев, увећали тежину зрна и тако достигли свој сан – домет од 4.000 до 4.200 метара.
Иначе, да Руси ништа не препуштају случају, види се из тога што су руске јединице против-ваздушне одбране започеле велике војне вежбе у источном војном округу Русије. - Масовне вежбе се одржавају на пет највећих полигона, у Округу, Републици Бурјатији, Приморском крају, Сахалинској и Амурској области. У вежби учествује око 8.000 војника, 1.000 јединица војне опреме и 120 летећих јединица – саопштио је портпарол Округа Александар Гордејев.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА