Најновије

Жестока трка за Раку: Курди и Асадови Тигрови у јурњави за доминацијом у северној Сирији

Курдске Сиријске демократске снаге (СДФ) настављају своје војне операције у близини града Табке на југозападу Раке према позицијама Исламске државе источно од града.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Напад су покренули у уторак ујутру уз подршку америчке војске и заузели 3 села 20 километара источно од Табке и то: Хавру, Бароудах и Матиоурах.

Према СДФ изворима, најмање 25 џихадиста је ликвидирано у нападу. У међувремену, СДФ трупе и даље напредују јужно од Табка аеродрома заузевши село Ајрави и фарму Иса Махмуд.

Курдске снаге су појачале своју активност ка Табки у недељу да би заузели шест села и низ важних локација ка истоку и југоистоку Табке. Главни стратешки циљ ових операција је да спречи Сиријску Арапску армију (САА) да заузме град Раку. 
Са жестоким напредовањем сиријских Тигрова кроз равницу Масканах, стотине џихадиста већ се повукло из њиховог јединог преосталог упоришта у Алепу. Логично је да ће руководство ИД вероватно покушати да појача одбрану Раке борцима који се повлачи из Масканаха.

Сиријска армија успоставила је контролу над великим делом територије коју су претходно ослободили од ИД у источном делу Хомса. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски "Спецнази" ломе кичму терористима у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА