Najnovije

Žestoka trka za Raku: Kurdi i Asadovi Tigrovi u jurnjavi za dominacijom u severnoj Siriji

Kurdske Sirijske demokratske snage (SDF) nastavljaju svoje vojne operacije u blizini grada Tabke na jugozapadu Rake prema pozicijama Islamske države istočno od grada.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

Napad su pokrenuli u utorak ujutru uz podršku američke vojske i zauzeli 3 sela 20 kilometara istočno od Tabke i to: Havru, Baroudah i Matiourah.

Prema SDF izvorima, najmanje 25 džihadista je likvidirano u napadu. U međuvremenu, SDF trupe i dalje napreduju južno od Tabka aerodroma zauzevši selo Ajravi i farmu Isa Mahmud.

Kurdske snage su pojačale svoju aktivnost ka Tabki u nedelju da bi zauzeli šest sela i niz važnih lokacija ka istoku i jugoistoku Tabke. Glavni strateški cilj ovih operacija je da spreči Sirijsku Arapsku armiju (SAA) da zauzme grad Raku. 
Sa žestokim napredovanjem sirijskih Tigrova kroz ravnicu Maskanah, stotine džihadista već se povuklo iz njihovog jedinog preostalog uporišta u Alepu. Logično je da će rukovodstvo ID verovatno pokušati da pojača odbranu Rake borcima koji se povlači iz Maskanaha.

Sirijska armija uspostavila je kontrolu nad velikim delom teritorije koju su prethodno oslobodili od ID u istočnom delu Homsa. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski "Specnazi" lome kičmu teroristima u Siriji
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA