Najnovije

KIJEV JAVLJA NOVU SMENU U RUSKOJ OFANZIVI! Kod Harkova, na licu mesta, beznađe se nastavlja

Ukrajinski mediji izveštavaju o značajnoj promeni u komandnom vrhu Operativno-taktičke grupe „Harkov”. U svetlu tekuće ruske ofanzive, brigadni general Mihail Drapati imenovan je za novog komandanta, zamenivši dosadašnjeg komandanta Jurija Galuškina.

Detalji promene u komandnom vrhu

Novi komandant: Brigadni general Mihail Drapati preuzeo je komandu nad OTUV „Harkov”, jednom od ključnih ukrajinskih vojnih formacija u regionu.Smena Jurija Galuškina: Jurij Galuškin, koji je do sada vodio OTUV „Harkov”, smenjen je u kontekstu tekuće ofanzive, što ukazuje na potrebu za promenom u strategiji i rukovodstvu.

ŠTA RADI OVO KIJEV? Sve prebacuju na jednu tačku, tenkovi po ulicama, totalni haos (FOTO)

Strateške implikacije

Ojačavanje odbrane: Imenovanje Mihaila Drapatija sugeriše nastojanje ukrajinske vojske da ojača svoje komandne strukture i poboljša koordinaciju i efikasnost u odbrani protiv ruske ofanzive.Fokus na Harkov: Ova promena ukazuje na kritičnu važnost regiona Harkova u tekućem konfliktu i potrebu za snažnim i efikasnim vojnim rukovodstvom.

Reakcije i očekivanja

Prilagođavanje strategije: Smena komandanta može doneti novi pristup i strategiju u odbrani Harkova, sa fokusom na poboljšanje odbrambenih pozicija i prilagođavanje taktike u svetlu aktuelne situacije.
Podrška novog rukovodstva: Očekuje se da će ukrajinske snage podržati novog komandanta i raditi na implementaciji novih strategija i taktičkih planova za efikasno odbijanje ruskog napredovanja.

Kontekst ofanzive

Tekuća ruska ofanziva: Ruske snage nastavljaju svoje napredovanje u oblasti Harkova, što je dovelo do potrebe za reorganizacijom i jačanjem ukrajinskih komandnih struktura. Izazovi na terenu: Promena u komandnom vrhu OTUV „Harkov” dolazi u trenutku intenzivnih borbi i nastojanja da se održe i ojačaju odbrambene linije u ovom ključnom regionu.

Pauza i(li) restart: Šta nas čeka u dijalogu Beograda i Prištine?

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA