Најновије

АМЕРИКАНЦИ СПРЕМАЈУ НОВЕ НАПАДЕ: Озбиљно упозорење Руске војске Дамаску!

Министарство одбране Руске Федерације потврдило је сазнања о новом оружју које је САД допремило у Сирију и упозорило власти у Дамаску да очекују да буде употребљено против њих.

ХИМАРС (Фото: public)

Руско Министарство одбране потврдило је информацију да су Американци допремили ракетни систем ХИМАРС (High Mobility Artillery Rocket Systems) на југ Сирије. Америчке снаге допремиле су ХИМАРС из Јордана у базу коју су запоселе америчке јединице за специјалне операције у близини пограничног града Ал Танфа, саопштено је из Министарства одбране Руске Федерације.
"Постављање било каквог иностраног оружја у Сирији, нарочито већи број артиљеријско-ракетних система, мора бити изведено у координацији са владом суверене државе", наводи се у саопштењу. Министарство је упутило на чињеницу да ови системи не могу бити употребљени као подршка курдском СДФ-у у нападу на главно упориште Исламске државе - Раку, закључивши да је потпуно јасно да ракетни системи представљају директну претњу сиријским властима. "Коалиција против ИД-а коју предводи САД је већ неколико пута нападала владине снаге у Сирији које се боре против Исламске државе у близини јорданске границе. Логично је претпоставити да ће се такви напади наставити и у будућности, али од сада уз употребу ХИМАРС-а", поручили су из руског Министарства. Какве циљеве сада јуре Сједиљене Државе у Сирији и против кога ли се њихови војници тамо боре, запитали су се у Министарству одбране у закључку саопштења.  Како је начелник америчког генералштаба оценио да ће пропадати америчка војска у наредних пет година, прочитајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Испаљивање ХИМАРС-а
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА