Najnovije

AMERIKANCI SPREMAJU NOVE NAPADE: Ozbiljno upozorenje Ruske vojske Damasku!

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije potvrdilo je saznanja o novom oružju koje je SAD dopremilo u Siriju i upozorilo vlasti u Damasku da očekuju da bude upotrebljeno protiv njih.

HIMARS (Foto: public)

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je informaciju da su Amerikanci dopremili raketni sistem HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) na jug Sirije. Američke snage dopremile su HIMARS iz Jordana u bazu koju su zaposele američke jedinice za specijalne operacije u blizini pograničnog grada Al Tanfa, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije.
"Postavljanje bilo kakvog inostranog oružja u Siriji, naročito veći broj artiljerijsko-raketnih sistema, mora biti izvedeno u koordinaciji sa vladom suverene države", navodi se u saopštenju. Ministarstvo je uputilo na činjenicu da ovi sistemi ne mogu biti upotrebljeni kao podrška kurdskom SDF-u u napadu na glavno uporište Islamske države - Raku, zaključivši da je potpuno jasno da raketni sistemi predstavljaju direktnu pretnju sirijskim vlastima. "Koalicija protiv ID-a koju predvodi SAD je već nekoliko puta napadala vladine snage u Siriji koje se bore protiv Islamske države u blizini jordanske granice. Logično je pretpostaviti da će se takvi napadi nastaviti i u budućnosti, ali od sada uz upotrebu HIMARS-a", poručili su iz ruskog Ministarstva. Kakve ciljeve sada jure Sjediljene Države u Siriji i protiv koga li se njihovi vojnici tamo bore, zapitali su se u Ministarstvu odbrane u zaključku saopštenja.  Kako je načelnik američkog generalštaba ocenio da će propadati američka vojska u narednih pet godina, pročitajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ispaljivanje HIMARS-a
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA