Најновије

ОЧЕКИВАНА ПОМОЋ: Ракете Техерана на Деир ез Зор?

Ракетни удар корпуса Чувара исламске револуције који је изведен на терористе у сиријском граду Дејр ел Зору био је договорен са Владом Сирије, саопштио је званични представник ове елитне јединице Рамезен Шариф.

Иранска војска (Фото: Синхуа)

- Лансирање ових ракета је раније био усаглашене са Сиријом и ракете су ушле у ваздушни простор преко Ирака - рекао је Шариф, чије речи наводи агенција „Тасним“.
Према његовим речима, у току је операција под кодним именом „Лејлат ел Кадр“ Чувара иранске револуције. Они су из провинција Керманшах и Курдистан испалили на терористе у подручју Дејр ел Зора шест балистичких ракета средњег домета. Оне су биле усмерене на различите циљеве на растојању 650-700 километара. Ракете су успешно погодиле циљеве, међу којима су били седиште милитаната и складишта муниције, додао је шариф.
​Истиче се и да је овај напад уследио као одговор на терористичке нападе по Техерану, када је погинуло 18 људи, док је око 50 рањено. Погледајте ОВДЕ како НАТО планира да брани Балтик уз помоћ Хрвата. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа лансирање иранске ракете Шахаб 2:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА