Najnovije

OČEKIVANA POMOĆ: Rakete Teherana na Deir ez Zor?

Raketni udar korpusa Čuvara islamske revolucije koji je izveden na teroriste u sirijskom gradu Dejr el Zoru bio je dogovoren sa Vladom Sirije, saopštio je zvanični predstavnik ove elitne jedinice Ramezen Šarif.

Iranska vojska (Foto: Sinhua)

- Lansiranje ovih raketa je ranije bio usaglašene sa Sirijom i rakete su ušle u vazdušni prostor preko Iraka - rekao je Šarif, čije reči navodi agencija „Tasnim“.
Prema njegovim rečima, u toku je operacija pod kodnim imenom „Lejlat el Kadr“ Čuvara iranske revolucije. Oni su iz provincija Kermanšah i Kurdistan ispalili na teroriste u području Dejr el Zora šest balističkih raketa srednjeg dometa. One su bile usmerene na različite ciljeve na rastojanju 650-700 kilometara. Rakete su uspešno pogodile ciljeve, među kojima su bili sedište militanata i skladišta municije, dodao je šarif.
​Ističe se i da je ovaj napad usledio kao odgovor na terorističke napade po Teheranu, kada je poginulo 18 ljudi, dok je oko 50 ranjeno. Pogledajte OVDE kako NATO planira da brani Baltik uz pomoć Hrvata. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako izgleda lansiranje iranske rakete Šahab 2:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA