Најновије

Опасност вреба у дечјим влажним марамицама!Брините за своје дете и замените их природним!

Чак и "природне" влажне марамице садрже састојке који нису природни.
Фото: mrswebersneighborhood.com

Фото: mrswebersneighborhood.com

Састојци влажних дечјих марамица, ако нисте стручњак, као да су написани на арапском, осим воде, готово да је немогуће докучити остале састојке. Садрже пуно хемикалија, па чак и оне "природне". Нпр: Water, Potassium Laureth Phosphate, Glycerin, Polysorbate 20, DMDM Hydantoin, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Malic Acid, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Camellia Oleifera Leaf Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Zea Mays (Corn) Oil, Phenoxyethanol, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Fragrance Управо ти, "нечитки" и непознате састојци брину стручњаке. “DMDM Hydantoin” уобичајен састојак влажних марамица је презерватив који се учестало повезује с алергијама па и раком, а вештачки мириси често су кривци за алергијске реакције. Проблем са природним једнократним влажним дечјим марамицама Чак и "природни" брендови садрже у својим производима састојке попут бензилног алкохола, калијум сорбата, натријум бензоата. Иако се ови састојци не сматрају опасним, да се могу похвалити да су природни, не могу. Већина родитеља који купују "природно" за своју децу нису свесна овог приликом куповине производа који су, напоменимо, скупи. Одговарајућа замена Како бисте избегли штетне хемикалије и детету приуштили само здраво, направите сами влажне марамице. Препорука је да направите марамице које можете користити у више наврата. Потребно вам је свега неколико састојака које највероватније имате код куће.

Мирисне домаће једнократне влажне марамице

Састојци: чвршћи бели кухињски папирнати убрус (трослојни) 1 кашика бадемовог или маслиновог уља 1 кашика течног сапуна 1 кашика чисте Алоа вере 10 капи етеричног уља лаванде или грејпа 1 чаша и 1/4 чаше дестиловане воде Поступак: Пресеците ножем ролну папирнатог кухињског убруса на димензију кутије у којој ћете га држати. Извуците картон из средине. Најбоље је да користите трослојне или четверослојне убрусе и ставите их у неку прикладну кутију с поклопцем (купите празну кутију за влажне марамице или користите неку стару од куповних влажних). Ставите ролну у кутију као на насловној слици. Помешајте све горе споменуте састојке и улијте у кутију с убрусима. Нека упије – траје око 10 мин. Преокрените једном посуду да се боље упије. Провуците крај убруса испод поклопца и користите. То је то.

Памучне домаће влажне марамице за поновно коришћење

Исти је рецепт за течност осим што можете додати 1 кашику јабуковог сирћета. Направите од тканине, најбоље природног памука, марамице величине које желите. Помешајте све већ горе споменуте састојке и улијте их у стаклену боцу с распршивачем. На марамице које сте направили попрскајте састојке из распршивача, ставите их у неку кутију с поклопцем и користите по потреби. После их оперите и користите на овај начин поново. Еколошки и сигурно!
Прочитајте још:Хронично сте ненаспавани: Ово су савети за вас
Извор: dnevno.hr/wellness mama

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА