Најновије

ШТА ЈЕ СА РАДИКАЛНИМ ИСЛАМИСТИМА?! Турска објавила да је већ успостављена демилитаризована зона у Идлибу! (ВИДЕО)

Министарство одбране Турске објавило је у званичном саопштењу да је успостављена демилитаризована зона око северне сиријске провинције Идлиб. Министарство одбране је изјавило да је повлачење свег тешког наоружања завршено.

Побуњеници у Идлибу (Фото: Јутјуб)

Прошлог месеца, Русија и Турска су се сложиле да успоставе ову демилитаризовану зону као део ширег споразума о деескалационој зони Идлиба. У складу с споразумом, сиријске опозиционе оружане групе почеле су да повлаче своје тешко оружје из зоне пре неколико дана.

Неколико сати пре турске најаве, руски министар иностраних послова Сергеј Лавров рекао је да успостављање демилитаризоване зоне око Идлиба "доста напредује" и похвалио напоре Турске што спроводе споразум у договореном временском року.

- Крајњи рок за демилитаризоване зоне истиче 15. октобра. Дан или два не играју никакву улогу, у сваком случају, квалитет ових радова је важнији - изјавио је Лавров новинарима на конференцији за новинаре у главном граду Москве, наводи турска агенција “Анадолија”.

Министарство одбране Русије до сада није коментарисало турско саопштење. Ово може значити да демилитаризована зона до сада није у потпуности успостављена. Један од могућих разлога је да радикалне групе попут Хаџат Тахир ал-Шама још нису објавиле свој став о споразуму о деескалацији.

Амери поново прљаво играју у Сирији. Погледајте ОВДЕ шта раде са терористима Исламске државе и Ал Каиде.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рок за успостављање демилитаризоване зоне је до 15. октобра. Толико времена имају и радикалне групе да одлуче хоће ли се повући или ће се суочити са снагама турске војске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА