Најновије

СПРЕМА РЕВАНШ ТОМИСЛАВУ НИКОЛИЋУ: Тадићу испод части посланичка клупа!

Борис Тадић не жели у посланичку клупу након два председничка мандата, али је према сазнањима „Ало!“, али и свим скорашњим политичким потезима, и те како одлучан да се наредне године поново кандидује за место председника Србије.
Борис Тадић (Фото: Медија Центар)

Борис Тадић (Фото: Медија Центар)

Наиме, лидер СДС-а не налази се на списку кандидата његове коалиције за предстојеће парламентарне изборе, међутим, Тадић планира да уједини опозицију и да буде на њеном челу и тако изађе на црту актуелном председнику Томиславу Николићу или неком другом кандидату СНС-а за ту функцију. Интересантно, и сам лидер Демократске странке Бојан Пајтић најавио је јуче да ће „Србија бити праведна и слободна најкасније 2017.“, што се поклапа са наредним председничким изборима. Опозиција је по свој прилици свесна да је рушење Александра Вучића тренутно превелики залогај, па је спремна да напад на напредњаке почне преко председника Николића, кога оцењује као најслабију карику у актуелној власти. Како каже политички аналитичар Драгомир Анђелковић, тешко је очекивати да би Тадић поново могао да преузме ту функцију. - И да је био на листи, то не би искључило могућност кандидатуре, а оно што је сигурно јесте чињеница да има такве амбиције. С друге стране, мислим да на тим изборима нема шансе, јер ће Вучић имати последњу реч и сигурно неће дозволити да СНС нема кандидата који ће моћи да победи на председничким изборима. Тадић жели да уједини опозицију, али са собом као лидером, међутим, ту жељу нису у овом тренутку хтели да му испуне неки други људи. Не знам да ли је ово био и маркетиншки потез, јер се листа СДС-ЛСВ-ЛДП већ везује за његово име, тако да не знам зашто се искључио са исте - рекао је Анђелковић. Не треба заборавити и да се сам Пајтић залагао да опозиција иде у једној колони, али су преговори о уједињавању пропали након притиска његових страначких колега Балше Божовића и Радослава Милојичића Кене, па је на крају одлучено да се ипак иде у две колоне, без ЛДП-а и СДС-а. Већ 24. априла ће се показати колико је то била исправна одлука за демократе, за који би према последњим истраживањима гласало нешто мање од седам одсто грађана. 2012. Николић 49,51 Тадић 47,35 * У другом кругу председничких избора гласало је 46,32 одсто уписаних бирача 2008. Тадић 50,31 Николић 47, 97 * У другом кругу председничких избора гласало је 68,14 одсто уписаних бирача

Проглашена листа коалиције ЛДП-ЛСВ-СДС

Републичка изборна комисија прогласила је листу „Борис Тадић, Чедомир Јовановић - Савез за бољу Србију - ЛДП-ЛСВ-СДС“. То је седма листа која је проглашена за предстојеће парламентарне изборе. Први на листи је лидер ЛСВ-а Ненад Чанак, други је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, а на листи нема председника СДС-а Бориса Тадића. Међу првих 10 кандидата те коалиције за будуће посланице су Нада Лазић (ЛСВ), Марко Ђуришић (СДС), Наташа Мићић (ЛДП), Горан Богдановић (СДС), Ненад Милић (ЛДП).
Прочитајте још:ТАДИЋА НЕМА НА ЛИСТИ: РИК прогласио листу коалицијеОТПОРАШ РУШИО МИЛА, САД ПОКУШАВА ВУЧИЋА: Пајтић ангажује специјалисту за преврате!Шешеља не хапсе у хашком року!
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА