Najnovije

SPREMA REVANŠ TOMISLAVU NIKOLIĆU: Tadiću ispod časti poslanička klupa!

Boris Tadić ne želi u poslaničku klupu nakon dva predsednička mandata, ali je prema saznanjima „Alo!“, ali i svim skorašnjim političkim potezima, i te kako odlučan da se naredne godine ponovo kandiduje za mesto predsednika Srbije.
Boris Tadić (Foto: Medija Centar)

Boris Tadić (Foto: Medija Centar)

Naime, lider SDS-a ne nalazi se na spisku kandidata njegove koalicije za predstojeće parlamentarne izbore, međutim, Tadić planira da ujedini opoziciju i da bude na njenom čelu i tako izađe na crtu aktuelnom predsedniku Tomislavu Nikoliću ili nekom drugom kandidatu SNS-a za tu funkciju. Interesantno, i sam lider Demokratske stranke Bojan Pajtić najavio je juče da će „Srbija biti pravedna i slobodna najkasnije 2017.“, što se poklapa sa narednim predsedničkim izborima. Opozicija je po svoj prilici svesna da je rušenje Aleksandra Vučića trenutno preveliki zalogaj, pa je spremna da napad na naprednjake počne preko predsednika Nikolića, koga ocenjuje kao najslabiju kariku u aktuelnoj vlasti. Kako kaže politički analitičar Dragomir Anđelković, teško je očekivati da bi Tadić ponovo mogao da preuzme tu funkciju. - I da je bio na listi, to ne bi isključilo mogućnost kandidature, a ono što je sigurno jeste činjenica da ima takve ambicije. S druge strane, mislim da na tim izborima nema šanse, jer će Vučić imati poslednju reč i sigurno neće dozvoliti da SNS nema kandidata koji će moći da pobedi na predsedničkim izborima. Tadić želi da ujedini opoziciju, ali sa sobom kao liderom, međutim, tu želju nisu u ovom trenutku hteli da mu ispune neki drugi ljudi. Ne znam da li je ovo bio i marketinški potez, jer se lista SDS-LSV-LDP već vezuje za njegovo ime, tako da ne znam zašto se isključio sa iste - rekao je Anđelković. Ne treba zaboraviti i da se sam Pajtić zalagao da opozicija ide u jednoj koloni, ali su pregovori o ujedinjavanju propali nakon pritiska njegovih stranačkih kolega Balše Božovića i Radoslava Milojičića Kene, pa je na kraju odlučeno da se ipak ide u dve kolone, bez LDP-a i SDS-a. Već 24. aprila će se pokazati koliko je to bila ispravna odluka za demokrate, za koji bi prema poslednjim istraživanjima glasalo nešto manje od sedam odsto građana. 2012. Nikolić 49,51 Tadić 47,35 * U drugom krugu predsedničkih izbora glasalo je 46,32 odsto upisanih birača 2008. Tadić 50,31 Nikolić 47, 97 * U drugom krugu predsedničkih izbora glasalo je 68,14 odsto upisanih birača

Proglašena lista koalicije LDP-LSV-SDS

Republička izborna komisija proglasila je listu „Boris Tadić, Čedomir Jovanović - Savez za bolju Srbiju - LDP-LSV-SDS“. To je sedma lista koja je proglašena za predstojeće parlamentarne izbore. Prvi na listi je lider LSV-a Nenad Čanak, drugi je lider LDP-a Čedomir Jovanović, a na listi nema predsednika SDS-a Borisa Tadića. Među prvih 10 kandidata te koalicije za buduće poslanice su Nada Lazić (LSV), Marko Đurišić (SDS), Nataša Mićić (LDP), Goran Bogdanović (SDS), Nenad Milić (LDP).
Pročitajte još:TADIĆA NEMA NA LISTI: RIK proglasio listu koalicijeOTPORAŠ RUŠIO MILA, SAD POKUŠAVA VUČIĆA: Pajtić angažuje specijalistu za prevrate!Šešelja ne hapse u haškom roku!
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA