Najnovije

RUSKA OFANZIVA MELJE SVE PRED SOBOM: Upad u srce Harkova na samom ulazu u grad

Ruska vojska je u proteklih nedelju dana oslobodila 12 naselja u Harkovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Ovaj značajan napredak ostvaren je zahvaljujući kontinuiranom prodoru u dubinu protivničke odbrane, koji se i dalje nastavlja.

Ruske snage su pokazale izuzetnu sposobnost i efikasnost u brzom napredovanju i oslobađanju teritorija pod kontrolom ukrajinskih snaga. Ovim operacijama postignut je veliki uspeh u slabljenju neprijateljskih linija i strateških položaja.

Ministarstvo odbrane Rusije ističe da je prodor u dubinu protivničke odbrane omogućio brzu neutralizaciju ključnih artiljerijskih i logističkih tačaka, što je dodatno oslabilo borbenu sposobnost ukrajinskih snaga u regionu. Operacije su sprovedene sa visokim stepenom preciznosti i koordinacije, što je rezultiralo minimalnim gubicima u redovima ruskih trupa.

Nastavak prodora i oslobađanje novih teritorija u Harkovskoj oblasti predstavljaju važan korak ka postizanju strateških ciljeva i osiguranju bezbednosti u ovom regionu. Ruska vojska nastavlja sa ofanzivnim operacijama, dok su planovi za dalje napredovanje usklađeni sa trenutnom situacijom na terenu.

LANCETI KAO GROMOVI: Uništavanje uporišta i nemilosrdno granatiranje...

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA