Најновије

Синиша Ковачевић и Године врана: О феномену рата

Роман првенац једног од наших најплоднијих драмских писаца Синише Ковачевића “Године врана” имао је у уторак новосадску промоцију у здању Матице српске, на којој су, осим аутора, говорили књижевник Фрања Петриновић и Манојло Вукотић, власник Издавачке куће “Вукотић медија”.

Синиша Ковачевић (Фото: Јутјуб)

- Он који је већ подизао “Зечји насип”, подносио рапорт Милану Недићу, свађао се чак и са Светим Савом, није могао да одоли том вирусу - сео је и написао овај роман у који је уклесао слику Београда од пре једног века - казао је Вукотић.

Истакавши да је Београд у време Великог рата био град удовица или кандидаткиња за удовице, књижевник Фрања Петриновић рекао је да је преко главних јунака из породице Рајић и стварних актера попут војводе Петра Бојовића, песника Милана Ракића и Арчибалда Рајса, Ковачевић дао велики допринос српској прози.

- Рат је невероватан феномен - набоде вас на рогове, изуједа очњацима или изудара задњим ногама и не завршава се потписивањем примирја - казао је Ковачевић, и додао да ће и после примирја, “неко носити црнину и јецати ноћу, неко ће погинути од неког разбојника који рат сматра бољим од мира, а профитери ће зидати куће у најбољим деловима града… – рекао је Петриновић.

 

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА