Најновије

МОСКВА ОТКРИВА ШТА СТОЈИ ИЗА ПРИШТИНСКЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Приштина развија спиралу сукоба са само једним циљем! 

Москва јутрошњи упад косовско-албанских специјалних јединица у део Косовске Митровице који насељавају Срби и хапшење четири локална житеља сматра новом провокацијом Приштине, усмереном на протеривање косовских Срба из тог краја, саопштило је у петак Министарство иностраних послова Русије.

Русија (Фото: Ria)

Очигледно настављање политике Приштине засноване на етничком чишћењу и распиривању „трговинског рата“ на Балкану, у складу је с одлуком „владе“ Косова од 22. новембра да се царине за српску робу, укључујући прехрамбене производе, лекове, штампану продукцију, у јужној српској покрајини повећају за сто одсто, 

Рачуница је стварање неподношљивих услова за живот српског народа на својим огњиштима. 

„Одлучно осуђујемо то што Приштина развија спиралу сукоба. Изненађује и повлачење међународних снага на Косову које, подсећамо, функционишу на основу мандата Савета безбедности Уједињених нација и у обавези су не само да прописно реагују на провокације, него и да делују превентивно како би се избегао раст напетости“, упозорило је Министарство.

Стиче се утисак, како је наведено у саопштењу, да Европска унија и САД, који годинама штите косовске Албанце, или нису у стању да обуздају своје штићенике, или их подстичу на агресивну политику. 

„У вези с тим сматрамо да је посебно важан одговоран став руководства Србије који предузима све напоре за смањење напетости“, истакло је Министарство иностраних послова Русије. 

Прочитајте ОВДЕ ко је лицемерно узнемирен мерама Приштине.

Извор: rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Око магазин: Косово, заробљено детињство.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА