Најновије

Премијерка дала рок Европи од 90 дана да реши проблем са Приштином, након тога следи потез Владе који се никоме неће свидети! (ВИДЕО)

Премијерка Србије Ана Брнабић обавестила је вечерас грађане Србије да је у име Владе, а у складу са ЦЕФТА споразумом, послала формални захтев Секретаријату те институције за директне консултације у оквиру заједничког комитета.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

"Они од сутра, од примања захтева, имају рок од 90 календарских дана да реше проблем који је Приштина направила директним и недвосмисленим кршењем споразума у директним консултацијама", објаснила је Брнабић новинарима.

Она је најавила да ће, уколико се не покрену заједничке консултације или не реши проблем у наредних 90 дана, Србија у складу са ЦЕФТА споразумом покренути поступак пред Арбитражним судом.

Захтев је послат, осим Секретаријату ЦЕФТА, и УНМИК-у као потписнику за територију Косова и Метохије, те генералном секретару УН.

"Као страна која у потпуности поштује и увек је поштовала споразум са правом очекујемо брзу реакцију Секретаријата и УНМИК мисије. Свим нашим грађанима и међународним партнерима поручујемо да ћемо наставити да се боримо против кршења међународних уговора и споразума свим правним механизмима поштујући међународно право и европске вредности", казала је премијерка.

Напоменула је да Србија неће наседати на провокације и неће уводити контрамере, а наставиће да сарађује са партнерима у региону, пре свега БиХ, која је такође погођена неразумним мерама Приштине.

"Радићемо све да би се ствари вратиле у нормалу, да би се избегла претећа хуманитарна криза и свака даља дискриминација срског народа", нагласила је.

Шта је Путинов представник предложио Србији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА