Najnovije

Premijerka dala rok Evropi od 90 dana da reši problem sa Prištinom, nakon toga sledi potez Vlade koji se nikome neće svideti! (VIDEO)

Premijerka Srbije Ana Brnabić obavestila je večeras građane Srbije da je u ime Vlade, a u skladu sa CEFTA sporazumom, poslala formalni zahtev Sekretarijatu te institucije za direktne konsultacije u okviru zajedničkog komiteta.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

"Oni od sutra, od primanja zahteva, imaju rok od 90 kalendarskih dana da reše problem koji je Priština napravila direktnim i nedvosmislenim kršenjem sporazuma u direktnim konsultacijama", objasnila je Brnabić novinarima.

Ona je najavila da će, ukoliko se ne pokrenu zajedničke konsultacije ili ne reši problem u narednih 90 dana, Srbija u skladu sa CEFTA sporazumom pokrenuti postupak pred Arbitražnim sudom.

Zahtev je poslat, osim Sekretarijatu CEFTA, i UNMIK-u kao potpisniku za teritoriju Kosova i Metohije, te generalnom sekretaru UN.

"Kao strana koja u potpunosti poštuje i uvek je poštovala sporazum sa pravom očekujemo brzu reakciju Sekretarijata i UNMIK misije. Svim našim građanima i međunarodnim partnerima poručujemo da ćemo nastaviti da se borimo protiv kršenja međunarodnih ugovora i sporazuma svim pravnim mehanizmima poštujući međunarodno pravo i evropske vrednosti", kazala je premijerka.

Napomenula je da Srbija neće nasedati na provokacije i neće uvoditi kontramere, a nastaviće da sarađuje sa partnerima u regionu, pre svega BiH, koja je takođe pogođena nerazumnim merama Prištine.

"Radićemo sve da bi se stvari vratile u normalu, da bi se izbegla preteća humanitarna kriza i svaka dalja diskriminacija srskog naroda", naglasila je.

Šta je Putinov predstavnik predložio Srbiji pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA