Најновије

САА ТУЧЕ, НЕ ЖАЛИ МУНИЦИЈУ! СВАКИ НАПАД ЏИХАДИСТА ЈЕ САСЕЧЕН У КОРЕНУ! Северна Хама и кампови терориста су у пламену! (ФОТО)

Јединице Националног ослободилачког фронта (НФЛ) подржане од стране Турске покушале су да покрену напад на положаје Сиријске арапске војске (САА) око града Карназа у северном делу Хаме, преноси Сиријска арапска новинска агенција (САНА).

Артиљеријски напад сиријске војске (Фото: Јутјуб)

- Војне јединице су се сукобиле са терористичком групом, убивши и ранивши велики број милитаната, док су остали побегли према Идлибу –  јавља новинар САНА из Хаме.

Артиљерија САА је одговорила на ово ново кршење руско-турског споразума о демилитаризованој зони и гранатирала је неколико положаја милитаната у градовима Карназ и Ал-Тах у северном делу Хаме. Дан раније, радикални милитанти покушали су да покрену сличан напад на положаје САА код хришћанског града Мардаха. Међутим, војска је спречила напад.

Ова ново кршење споразума о демилитаризованој зони указује на то да Турска не врши притисак на милитанте у северозападној Сирији, како би то требало да чини. Недостатак било каквог озбиљног одговора Дамаска и његових савезника такође охрабрује милитанте да задрже ово непријатељско понашање.

Сиријска арапска армија (САА) је потом покренула нови напад на базу Слободне сиријске војске (ФСА) у северној Хами. Користећи ракете “земља-земља”, Сиријска арапска војска идентификовала је и напала војну базу која је припадала фракцији “Џаиш Ал-Иза” Слободне сиријске војске у близини кључног града Ал-Латамина. Према војном извору у оближњем Мардеху, сиријска војска је постигла неколико директних погодака на овој бази, што је нанело значајну штету милитантима.

Сиријска арапска армија је затим проширила напад на јужни део Идлиба, где су гађали положаје милитаната око градова Куваин, Ал-Таманах и Сукек.

Овај најновији напад од стране Сиријске арапске армије долази као одговор на напад Џаиш Ал-Изе на владине положаје унутар владиног упоришта Мардеха на северу Хаме.

Сиријска арапска армија (САА) успела је у последњих 24 сата да спречи нови покушај инфилтрације џихадиста у северозападној Хами. На челу са фракцијом Џабхат Ал-Ватанија, џихадистичка група Хаџат Тахрир Ал-Шам покренула је напад из демилитаризоване зоне Идлиб у покушају да се инфилтрира на положаје Сиријске арапске армије у близини Карназа. Сиријска арапска војска успела је да победи нападаче након кратке борбе са џихадистима у четвртак. Према војном извештају из провинције Хама, сиријска војска успела је да убије и рани већину нападача, што их је на крају навело да одустану од намера.

Недавно су џихадисти повећали број терористичких напада у покушају наношења велике штете и великог броја жртава у редовима сиријске војске.

Погледајте ОВДЕ шта је највећа тајна Путинове десне руке.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријска војска жестоко гранатира положаје терориста на северу Хаме

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА