Najnovije

SAA TUČE, NE ŽALI MUNICIJU! SVAKI NAPAD DŽIHADISTA JE SASEČEN U KORENU! Severna Hama i kampovi terorista su u plamenu! (FOTO)

Jedinice Nacionalnog oslobodilačkog fronta (NFL) podržane od strane Turske pokušale su da pokrenu napad na položaje Sirijske arapske vojske (SAA) oko grada Karnaza u severnom delu Hame, prenosi Sirijska arapska novinska agencija (SANA).

Artiljerijski napad sirijske vojske (Foto: Jutjub)

- Vojne jedinice su se sukobile sa terorističkom grupom, ubivši i ranivši veliki broj militanata, dok su ostali pobegli prema Idlibu –  javlja novinar SANA iz Hame.

Artiljerija SAA je odgovorila na ovo novo kršenje rusko-turskog sporazuma o demilitarizovanoj zoni i granatirala je nekoliko položaja militanata u gradovima Karnaz i Al-Tah u severnom delu Hame. Dan ranije, radikalni militanti pokušali su da pokrenu sličan napad na položaje SAA kod hrišćanskog grada Mardaha. Međutim, vojska je sprečila napad.

Ova novo kršenje sporazuma o demilitarizovanoj zoni ukazuje na to da Turska ne vrši pritisak na militante u severozapadnoj Siriji, kako bi to trebalo da čini. Nedostatak bilo kakvog ozbiljnog odgovora Damaska i njegovih saveznika takođe ohrabruje militante da zadrže ovo neprijateljsko ponašanje.

Sirijska arapska armija (SAA) je potom pokrenula novi napad na bazu Slobodne sirijske vojske (FSA) u severnoj Hami. Koristeći rakete “zemlja-zemlja”, Sirijska arapska vojska identifikovala je i napala vojnu bazu koja je pripadala frakciji “DŽaiš Al-Iza” Slobodne sirijske vojske u blizini ključnog grada Al-Latamina. Prema vojnom izvoru u obližnjem Mardehu, sirijska vojska je postigla nekoliko direktnih pogodaka na ovoj bazi, što je nanelo značajnu štetu militantima.

Sirijska arapska armija je zatim proširila napad na južni deo Idliba, gde su gađali položaje militanata oko gradova Kuvain, Al-Tamanah i Sukek.

Ovaj najnoviji napad od strane Sirijske arapske armije dolazi kao odgovor na napad DŽaiš Al-Ize na vladine položaje unutar vladinog uporišta Mardeha na severu Hame.

Sirijska arapska armija (SAA) uspela je u poslednjih 24 sata da spreči novi pokušaj infiltracije džihadista u severozapadnoj Hami. Na čelu sa frakcijom DŽabhat Al-Vatanija, džihadistička grupa Hadžat Tahrir Al-Šam pokrenula je napad iz demilitarizovane zone Idlib u pokušaju da se infiltrira na položaje Sirijske arapske armije u blizini Karnaza. Sirijska arapska vojska uspela je da pobedi napadače nakon kratke borbe sa džihadistima u četvrtak. Prema vojnom izveštaju iz provincije Hama, sirijska vojska uspela je da ubije i rani većinu napadača, što ih je na kraju navelo da odustanu od namera.

Nedavno su džihadisti povećali broj terorističkih napada u pokušaju nanošenja velike štete i velikog broja žrtava u redovima sirijske vojske.

Pogledajte OVDE šta je najveća tajna Putinove desne ruke.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijska vojska žestoko granatira položaje terorista na severu Hame

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA