Најновије

МАКРОН ИПАК НЕ ДОЛАЗИ У ПОСЕТУ СРБИЈИ?! Погледајте због чега је променио одлуку и одустао од доласка у Београд (ВИДЕО)

Председник Француске Емануел Макрон одложио је званичну посету Србији заказану за 5. и 6. децембар због ескалације нереда у Паризу. Према незваничним информацијама у дипломатским круговима, Макрон ће вечерас и званично писмом извињења обавестити председника Србије Александра Вучића о разлозима за отказивање посете.

Емануел Макрон (Фото: Јутјуб)

Иако је посета француског председника Емануела Макрона Србији данас је и званично најављена на сајту Јелисејске палате, посета је ипак одложена. Председник Француске је од посете Београду одустао због демонстрација и нереда последњих дана на улицама Париза, због којих је, иначе, француски премијер Едуар Филип отказао путовање у Пољску где је требало да учествује на самиту посвећеном клими.

Учесници протеста "жутих прслука" у Паризу су Тријумфалној капији у суботу нанели штету која се процењује на више стотина хиљада, можда чак и милион евра, рекао је председник француског Центра за националне споменике Филип Белавал.

Поред тога што су демонстранти чувени споменик и национални симбол Француске исписали графитима, уништили су и његову унутрашњост, где се налазе вредни експонати, рекао је Белавал, који је у недељу ујутро председника Емануела Макрона упознао са причињеном штетом, преноси "Фигаро".

Потпуни хаос у Паризу. Погледајте ОВДЕ колика је штета.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте демонстрације на француски начин. Најмасовније и најкрвавије демонстрације које Париз памти од почетка 21. века

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА