Најновије

ПОД РУСКОМ ЗАШТИТОМ: Кадиров извлачи децу џихадиста из Ирака, јер су њихове мајке осуђене на смрт и робију!

Председник Чеченије Рамзан Кадиров изјавио је да 94 деце, чије су мајке осуђене на смрт од стране ирачких власти, планирају ускоро да се врате у Русију из Ирака.

Рамзан Кадиров (Фото: Ria)

- Након кратке паузе повезане са решавањем сложених правних проблема, 94 деце ће се вратити кући у Русију. Ово су деца жена које су ирачке власти осудиле на дуготрајне казне затвора. Ова деца ће бити враћана у Русију у две фазе: прва група ће се састојати од 49 деце, од којих 25 долази у јуну ове године - изјавио је Кадиров за Телеграм.

Објаснио је да су сва деца под руском јурисдикцијом и да су припремљени сви потребни документи како би могли да пређу границу.

- Друга фаза биће повратак деце руских држављана рођених ван земље - тренутно их је 45. Ово ће бити веома тежак процес, али ћемо учинити све што је у нашој моћи да осигурамо да наша деца расту у својој земљи, с њиховим рођацима - наставио је Кадиров.

Кадиров је објаснио да је са ирачким властима постигнут договор да деца која говоре руски неће бити дата на усвајање ирачким породицама. Према његовим речима, од 49 жена у Ираку, 21 жена је осуђена на доживотни затвор, две су осуђене на смрт, 26 још чекају на суђење.

- Ми се боримо за сваког нашег малолетног грађанина, а ниједна националност, место рођења, нити религија нису важни. Њихове мајке су пале, отишле су на погрешан пут, осуђене су на дуготрајне казне и смрт, али деца нису крива због поступака својих родитеља. Ово је врло тужна чињеница, али такви су закони ове земље и ја сам одлучан да ове жене одслуже своје казне у Русији - закључио је Кадиров.

Прочитајте ОВДЕ зашто је сиријски председник оценио да у „шпилу Вашингтона“ након ослобађања Алепа, Деир-ез-Зора, Хомса и Дамаска „остаје све мање карата“.

Извор: Риа Новости/Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кадиров је познат по својим провокативним изјавама. једна од њих је “поведите гејеве у Канаду” одговор на питање канадског новинара о њиховим правима у Чеченији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА