Најновије

ОВАКО СЕ БРАНИ БАЛТИЧКА ФЛОТА: Војна вежба Русије, учествује више од 30.000 војника!

Више од 30.000 војника и официра Западног војног округа и Балтичке флоте, почело је у среду вежбе заштите од оружја за масовно уништење живе силе.

Искандер М (Фото: Ria)

У маневрима учествује око 5.000 јединица војне технике, међу којима и многохваљени руски ракетни комплекси "искандер" и ПВО системи С-400. Информативна служба Западног војног округа Русије је саопштила да су на аеродромима и у одређеним рејонима размештени пунктови за ликвидацију могућих последица.

На вежбама учествују авијација, моторизована пешадија, тенкови, транспортери и друга техника. У Баренцовом мору у среду је почео највећи поход Северне флоте у којем учествује чак 36 руских бродова, а ту су подморнице и друга пловила. Осим њих, у вежбама учествује двадесетак летилица, као и више од 150 јединица војне технике. На обали мора у вежбама учествују ракетне и артиљеријске јединице, морска пешадија, као и јединице ПВО.

О каквим се вежбама ради показује и то да је њима обухваћена ракетна крстарица "Маршал Устинов", затим минополагач "Адмирал Ушаков", атомске и дизел подморнице, велики десантни бродови "Кондопога", "Георгиј Победоносец" и други.

У току тактичких вежби биће изведено 19 гађања артљеријским, ракетним оружјем као и торпедима. Седам бојевих вежби ће бити номиновано за награде главног команданта Војно-морске флоте Руске Федерације. Посебно је важно да ће на тим вежбама бити испробани нови видови морског оружја.

Припадници Северноморске руске флоте ће за време похода вежбати целокупни спектар одбране у зони коју та флота штити. Биће увежбавана одбрана од моћног удара из ваздуха, затим, одбране од подводних удара, као и спречавање непријатељског десанта.

Вежбе ће трајати до краја наредне недеље. За то време полигони у Баренцовом мору биће затворени за цивилна пловила. Такође ће бити затворен и део тог ваздушног простора за цивилну авијацију, да би се избегла несрећа током бојевих гађања.

И Украјинци вежбају

Војници украјинске армије одржали су велике вежбе тенкиста у зони разграничења у Донбасу. О томе је објављен видео-снимак на сајту тамошњег министарства одбране. Украјински медији тврде да су њихови војници подигнути под узбуном, затим су кренули у марш и на одређеним локацијама нанели су удар по "замишљеном противнику". Такође су прошли кроз замишљено минско поље и прешли водену препреку.

Прочитајте ОВДЕ шта је Асад рекао о ослобађању југа Сирије.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте репортажу о Балтичкој флоти.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА