Најновије

КАПИТУЛАЦИЈА УМЕСТО КОМПРОМИСА: Премијерка отписала Косово?!

"Изјава председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић "да је Косово било Србија" је скандалозна, срамна и апсолутно неприхватљива", сматра председник Демократске странке Србије Милош Јовановић.  

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

- Овом изјавом госпођица Брнабић не само да потврђује да је недостојна функције на којој се задесила, већ и да се Влада коју предводи спрема за капитулацију, а не за компромис - упозорава лидер ДСС.

Премијерка Брнабић изјавила је за немачки "Велт" да се мора постићи компромис око Косова, али да ни признање независности ни инсистирање да Косово припада Србији нису компромисна решења.

Она је казала да су односи с Приштином за "Србе тешки и емоционални" и да је председник Александар Вучић учинио храбар и одговоран корак када је почео интеррегионални дијалог пошто је дотле сваки разговор био табу.

- Косово је било Србија. Тачка. Сада морамо наћи компромис. Србија никада неће признати независно Косово. То не би био компромис. А када бисмо и даље инсистирали да Косово припада Србији, компромис не би био могућ - рекла је Брнабић.

Двери очекују реакцију тужилаштва

Тужлаштво ни до сада није реаговало на сличне ситуације када је неко од званичника или народних посланика релативизовао територијални интегритет Србије, односно признавао, како то обично кажу, реалност на терену да је "Косово независна држава".

Тако да је помало наивно то што у Дверима очекују реакцију институција, укључујући и тужилаштво, на "срамну изјаву Ане Брнабић, којом су компромитовани и Влада и држава".

Готово да је постало правило да српски државни функционери у изјавама за страна гласила износе радикалније ставове него што су спремни да их дају за домаће медије. Али, чак и када једна таква спорна изјава долази од првог човека српске владе, она не наилази на одијум нити у медијима, који су у већини под контролом власти, нити код политичара. Једини који су поред ДСС одреаговали био је Покрет Двери.

Председник Двери Бошко Обрадовић сматра да је након њених изјава свима јасно да за тренутну српску владу компромис значи признање да Косово није део Србије, односно признавање независности Косова.

- Питам се да ли су грађани Србије гласали да то буде политика Владе. Рекао бих да нису - рекао је Обрадовић.

Прочитајте ОВДЕ какав је то хладан туш за Приштину.

Извор: Vesti. online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Једна од највећих снага Србије је што имамо председника Републике и председника Владе који "веслају у истом правцу", изјавила ФоНету премијерка Ана Брнабић, која негира да је Србија "заробљена држава",  али сматра да није добро да министри дају изјаве супротне политици Владе.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА