Најновије

СИРИЈСКИ ГЕНЕРАЛ: Разбили смо џихадисте, побегли су са ратишта

Сиријски бригадни генерал Мури Хамдан је рекао да је недавни брз напредак сиријске војске омогућен чињеницом да су многи терористи једноставно побегли.

Сиријска војска (Фото: САНА)

“Постојао је низ сукоба, али ниједан тако озбиљан као што смо очекивали,“ рекао је он. “Милитанти су одлучили да избегну директно суочавање и заробљавање,“ рекао је он.

Раније је сиријски генерал Низар Исмаил у саопштењу рекао да су током напретка сиријске војске у Дари, локални милитанти оставили хихладе комада оружја и тоне муниције за собом када су побегли. У том смислу, Мури Хамдан је додао да је значајан део оружја био модеран.

“Недавно је Аман појачао безбедност на граници, тако да није могло долазити одатле. Ипак, ово је било модерно оружје које је дошло у земљу из иностранства,“ рекао је сиријски бригадни генерал.

Ситуација у јужној Сирији се погоршала последњих недеља када је владина војска покренула офанзиву како би избацили милитанте који одбијају да учествују у прекиду ватре као одговор на терористе који су бомбардовали градове Дара и Сувајда.

У међувремену, у петак ујутру, шеф заједничког информативног центра заједничке операције јужне сиријске опозиције, Абу Шима, рекао је да је опозиција склопила споразум о прекиду ватре са представницима Русије у провинцији Дара.

“Споразум је постигнут у истеривању терориста у Идлиб од оних који не желе да остану на југу. То значи постепено одрицање тешког оружја… Постигнут је споразум о непосредном прекиду непријатељства,“ рекао је он.

Руски Центар за сиријско помирење је раније рекао да се у току недеље 27 градова добровољно придружило режиму прекида ватре у јужним провинцијама Кунеитра, Ас-Сувајда и Дара.

За само неколико недеља, сиријска војска је готово потпуно ослободила читаву источни део Даре.

Тигрови покренули велику операцију у Дари, један кључни град је пао, сада ће и други! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велики напад САА на џихадисте у Дари, снимци борби

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА