Najnovije

SIRIJSKI GENERAL: Razbili smo džihadiste, pobegli su sa ratišta

Sirijski brigadni general Muri Hamdan je rekao da je nedavni brz napredak sirijske vojske omogućen činjenicom da su mnogi teroristi jednostavno pobegli.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

“Postojao je niz sukoba, ali nijedan tako ozbiljan kao što smo očekivali,“ rekao je on. “Militanti su odlučili da izbegnu direktno suočavanje i zarobljavanje,“ rekao je on.

Ranije je sirijski general Nizar Ismail u saopštenju rekao da su tokom napretka sirijske vojske u Dari, lokalni militanti ostavili hihlade komada oružja i tone municije za sobom kada su pobegli. U tom smislu, Muri Hamdan je dodao da je značajan deo oružja bio moderan.

“Nedavno je Aman pojačao bezbednost na granici, tako da nije moglo dolaziti odatle. Ipak, ovo je bilo moderno oružje koje je došlo u zemlju iz inostranstva,“ rekao je sirijski brigadni general.

Situacija u južnoj Siriji se pogoršala poslednjih nedelja kada je vladina vojska pokrenula ofanzivu kako bi izbacili militante koji odbijaju da učestvuju u prekidu vatre kao odgovor na teroriste koji su bombardovali gradove Dara i Suvajda.

U međuvremenu, u petak ujutru, šef zajedničkog informativnog centra zajedničke operacije južne sirijske opozicije, Abu Šima, rekao je da je opozicija sklopila sporazum o prekidu vatre sa predstavnicima Rusije u provinciji Dara.

“Sporazum je postignut u isterivanju terorista u Idlib od onih koji ne žele da ostanu na jugu. To znači postepeno odricanje teškog oružja… Postignut je sporazum o neposrednom prekidu neprijateljstva,“ rekao je on.

Ruski Centar za sirijsko pomirenje je ranije rekao da se u toku nedelje 27 gradova dobrovoljno pridružilo režimu prekida vatre u južnim provincijama Kuneitra, As-Suvajda i Dara.

Za samo nekoliko nedelja, sirijska vojska je gotovo potpuno oslobodila čitavu istočni deo Dare.

Tigrovi pokrenuli veliku operaciju u Dari, jedan ključni grad je pao, sada će i drugi! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Veliki napad SAA na džihadiste u Dari, snimci borbi

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA