Најновије

Изложба дечијих радова у Музеју савремене уметности 

Изложба дечијих радова под називом “Улазница за музеј” биће отворена у периоду од 28. јула до 12. августа 2018. године у приземљу изложбеног простора Музеја савремене уметности у Београду.

Дечији цртеж (Фото: Илустрација)

Ова занимљива изложба формирана је од радова деце узраста од 2 до 13 година, која су током јануара и фебруара ове године била редовни посетиоци клизалишта, отвореног у том периоду испред зграде Музеја.

Радове који су се нашли на овој изложби поклонили су деца клизачи, као замену за улазницу у Музеј. Тако су најмлађи посетиоци добили могућност да својим креативним прилогом остваре контакт не само с уметнчким делима заступљеним у поставци Секвенце. Уметност Југославије и Србије из збирки Музеја савремене уметности већ и сами на кратко постану део уметничког амбијента. Њихова креативност и непосредност израза учвршћују уверење Музеја да управо деца чине језгро будуће публике као и уверење да би нека од њих, у будућности могла бити и активни ствараоци на нашој уметничкој сцени. Неговање најмлађе публике и стимулисање њихове креативности јесте и један од приоритетних циљева Музеја у раду са публиком. 

Сакупљено је укупно 148 радова, а приликом отварања изложбе  сви учесници чији радови су се нашли на овој поставци биће награђени.

 

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА