Najnovije

Izložba dečijih radova u Muzeju savremene umetnosti 

Izložba dečijih radova pod nazivom “Ulaznica za muzej” biće otvorena u periodu od 28. jula do 12. avgusta 2018. godine u prizemlju izložbenog prostora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Dečiji crtež (Foto: Ilustracija)

Ova zanimljiva izložba formirana je od radova dece uzrasta od 2 do 13 godina, koja su tokom januara i februara ove godine bila redovni posetioci klizališta, otvorenog u tom periodu ispred zgrade Muzeja.

Radove koji su se našli na ovoj izložbi poklonili su deca klizači, kao zamenu za ulaznicu u Muzej. Tako su najmlađi posetioci dobili mogućnost da svojim kreativnim prilogom ostvare kontakt ne samo s umetnčkim delima zastupljenim u postavci Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti već i sami na kratko postanu deo umetničkog ambijenta. NJihova kreativnost i neposrednost izraza učvršćuju uverenje Muzeja da upravo deca čine jezgro buduće publike kao i uverenje da bi neka od njih, u budućnosti mogla biti i aktivni stvaraoci na našoj umetničkoj sceni. Negovanje najmlađe publike i stimulisanje njihove kreativnosti jeste i jedan od prioritetnih ciljeva Muzeja u radu sa publikom. 

Sakupljeno je ukupno 148 radova, a prilikom otvaranja izložbe  svi učesnici čiji radovi su se našli na ovoj postavci biće nagrađeni.

 

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA