Најновије

ПРОГОНИТЕЉУ СРБА СПОМЕНИК УСРЕД ЗАГРЕБА: Хрватска наставља са ширењем идеологије зла и мржње!

Први хрватски председник Фрањо Туђман добиће још један у низу споменика, који ће заменити постојећи код тзв. Бандићевих фонтана у Улици Хрватске братске заједнице у Загребу

Усташе марширају Загребом (Фото: Јутјуб)

Загребачки градоначелник Милан Бандић расписао је тендер за постављање споменика Фрањи Туђману. Међутим, споменик неће бити постављен на тргу који носи име првог председника Хрватске него надомак Бандићеве куће. 

Туђманов бронзани кип биће постављен на блок где ће стајати натпис ''Др. Фрањо Туђман - први хрватски председник'' с датумима рођења и смрти.

Стајаће и натпис: ''Можете ми, ево, узети и слободу, па и живот, али не и мисао, не и истину, не и мој прилог повијести народа којему припадам.'' То је цитат из Туђмановог затворског дневника од дана 14. августа 1984. године, односно 81. дана од служења затворске казне.

Да подсетимо, први хрватски председник Фрањо Туђман остао је упамћен по расистичком ставу према Србима и јавно је позивао на њихов прогон из Хрватске, односно Републике Српске Крајине. Његови говори су били препуни отворене мржње и заговарања непријатељства према српском народу. Одговоран је за егзодус 250.000 Срба и смрт најмање 2.000 Срба током злочиначке операције “Олуја”.

Хрватски десничари прете смрћу Драгу Пилселу. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Index.hr/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Фашистички говор Фрање Туђмана у Книну после завршетка злочиначке операције “Олуја”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА