Најновије

СРПСКА ЗАСТАВА ЋЕ СЕ ЗАВИЈОРИТИ У ЊУЈОРКУ! Србин намерио да понови Пупиново дело

Милован Матић, истраживач и највећи библиограф лика и дела Николе Тесле у Србији и свету, присуствоваће Конференцији о Николи Тесли у New Yorker хоелу 12. јануара 2019. године.

Застава Србије (Фото: Јутјуб)

Милован Матић је пољопривредник из села Ботуња у општини Брус, који је више од тридесет година посветио изучавању лика и дела нашег највећег научника Николе Тесле, прикупљао је информације и документе о њему и све је то преточио у књиге.

Наш истраживач и библиограф ће присуствовати великој конференцији о Николи Тесли под називом '’Tesla – Past, Present and Future’’, на којој ће презентовати свју књигу под истоименим називом на енглеском језику, преноси портал Брус Онлајн.

Према његовим речима, Градска управа у Филаделфији је пре неколико дана одлучила да једна школа понесе Теслино име на захтев организације Tesla Science Foundation на основу Матићевог рада '’Nikola Tesla & Philadelphia’’.

'’Полако се припремам за пут. Већ сам резервисао авионску карту. Узео сам и један од ових нових телефона, јер је то потребно за конференцију, а и олакшаће ми будући рад. Михајло Пупин је подигао заставу Србије на Белу кућу, а ја ћу покушати на врх хотела New Yorker у част Србије и Николе Тесле. Идемо даље ...'’, поручио је Матић пред полазак.

Матић је добитник више награда за свој допринос изучавању највећег српског генија Николе Тесле, издао је мноштво књига, а једна од њих чини круну истраживања о пореклу нашег научника. Ради се о Теслином оцу и наслов је '’Српски прота Милутин Тесла'’.

Која земља је најглупља на свету, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милован Матић, добитник Теслине медаље

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА