Најновије

КАЛЕМЕГДАНСКИ ПОБЕДНИК ПУН МИСТЕРИЈА: После дизања плоче, радник остао затечен! Какав је ово бункер?

Мистериозни камен на којем је дуже од девет деценија стајао "Победник", а за који се испоставило да је део надгробне плоче која је донета са Старог ташмајданског гробља, пробудио је велику пажњу јавности. Ово је, међутим, само једна од много мистерија и тајни које је претходних година и деценија крио "Победник".

Победник (Фото: pixabay. com)

Међутим, многи се не сећају да је пре четири године, баш некако у ово време, кад су почели радови на санацији платоа испред споменика, откривена мистериозна просторија која се налазила испод њега! Ниједно дотадашње георадарско снимање није регистровало да се испод платоа било шта налази, због чега је ово откриће било за све велико изненађење.

Скривену просторију је пронашао један од радника “Зеленила” када је подигао камене плоче. Он је угледао рупу и одмах пријавио Заводу за заштиту споменика културе града Београда, да би недуго затим било обелодањено да мистериозна просторија има полукружни свод и да је омалтерисана.

Одмах су уследила најразиличитија нагађања. Од оног да се ради о просторији из римског доба, преко варијанте да је реч о подруму Пашиног конака, до оне која је некако имала највише поклоника, да је у ствари реч о Титовом бункеру из времена након Другог светског рата.

Прочитајте ОВДЕ која је највећа тајна бивше Југославије.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА