Најновије

ХАРАДИНАЈУ БУКТИ У ГЛАВИ ПА ПОЧЕО ДА БАЉЕЗГА: Дали смо много за споразум за СРБ, шта још да дамо?!

Лидер Алијансе за будућност Косова и кандидат за премијера Рамуш Харадинај каже да је Приштина дала много за постизање договора са Београдом, те да не верује ни да САД траже да уради нешто више.

Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

- У ситуацији смо да не знамо шта још да дамо. Не можемо да отворимо границе да бисмо удовољили Србији и не можемо да прихватимо Додикову републику или Путинову републику само да бисмо удовољили Србији - навео је Харадинај у интервјуу за Глас Америке на албанском.

Не верује, каже, да је то оно што САД траже, никада то од Приштине нису тражили и највероватније никада и неће.

Харадинај је данас одговорио и на оптужбе бивших коалиционих партнера да је управо он одговоран за захлађење односа са Сједињеним Америчким Државама, рекавши да му је циљ да са том земљом има стратешки, а не сервилан однос.

Како је навео, чињеница да је боравио у САД на почетку предизборне кампање показатељ је да није нарушио односе са Вашингтоном.

- Не желим да узимам заслуге за унапређење тих односа, зато што су то односи између народа, и не желим да се кријем иза САД кад год постане сувише вруће или тешко - рекао је Харадинај.

Он је поновио тврдњу да је Приштина била принуђена да уведе таксе од 100 одсто на робу из Србије и да остаје његов захтев за међусобно признање које би, каже, резултирало слободним економским односима и отварањем тржишта.

Весељи хвали Амере и њихово бомбардовање Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА