Најновије

АЛАРМАНТНО: Немачка упозорава! Нови хаотични талас миграната кренуо ка Европи!

Немачка је данас упозорила да би поново могао да се догоди хаотичан прилив миграната какав је виђен 2015. године, док су Грчка и Кипар на састанку министара ЕУ упозорили на алармантан пораст броја миграната који долазе из суседне Турске.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Министри су се састали у Луксембургу како би разговарали о мигрантској кризи у тренутку када је Грчка поново постала главна капија ка Европи за људе који беже од ратова и сиромаштва на Блиском истоку, у Азији и Африци.

„Ако пустимо све земље на спољним границама ЕУ да се саме боре са миграцијама, никада неће бити заједничке европске политике о тражиочима азила”, рекао је немачки министар унутрашњих послова Хорст Зехофер.

Он је упозорио да, ако нема заједничке европске политике о том питању, постоји опасност да ће поново доћи до неконтролисаног прилива миграната.

Притисак на пренасељене грчке прихватне центре у Егејском мору расте, а у августу је забележен највећи месечни прилив миграната од потписивања споразума између ЕУ и Турске 2016. године, којим је у значајној мери смањен број долазака.

Хуманитарна организација Оксим наводи да се 13.000 мушкараца, жена и деце тренутно налази у кампу Морија на Лезбосу, који је предвиђен за смештај 3.100 особа.

„Деца у Морији су у веома забрињавајућој позицији”, каже се у саопштењу Оксима и истиче да су многи малолетници у том кампу без пратње и бриге одраслих.

ЕУ се плаши да би могла да се понови мигрантска криза из 2015. године, која је довела до огорчене поделе меду земљама тог блока, пораста подршке популистичким, анти-имиграционим, евроскептичним и крајње десним политичким странкама.

Подаци Уједињених нација показују да је до сада ове године у Европу ушло 45.600 миграната.

Прочитајте ОВДЕ   ко се то још наводно мешао у америчке изборе а није Русија и Украјина.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА