Најновије

МИЛОВА САВЕТНИЦА УГРОЗИЛА ДИПЛОМАТИЈУ ЦРНЕ ГОРЕ: Тражи се смена 3 амбасадора који су Мирни платили казну!

Три црногорске странке осудиле су потез тројице амбасадора те земље да плате казну од 600 евра, изречену суспендованој службеници црногорског МСП Мирни Никчевић због непримерених објава на свом Фејсбук профилу на рачун грађана и верника СПЦ.

Мирна Никчевић (Фото: Јутјуб)

Уједињена Црна Гора и Демократска народна партија позвале су Владу да разрежи дужности амбасадоре у Ватикану, САД и Аустрији, Миодрага Влаховића, Небојшу Калуђеровића и Жељка Перовића, док је Социјалистичка народна партија затражила од њих да се изјасне да ли овим актом "подржавају Никчевићкино мишљење о већинском православном становниптву Црне Горе због којег је и осуђена".

Против Никчевићеве је покренут прекршајни поступак након што је на свом Фејсбук профилу вређала вернике СПЦ, који су се на Тројчиндански дан окупили испред Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Амбасадори Влаховић, Калуђеровић и Перовић платили су казну Никчевић, наводећи да је њу лако казнити , али да је "тешко трпети и ћутати на непоштовање и угрожавање Црне Горе и затирање свега црногорског".

СНП је позвала амбасадоре да кажу да ли сматрају да је коректно да новац којим их плаћају грађани троше на помагање особе "која је због свог понашања склоњена из дипломатске службе и која наставља да вређа и провоцира верни народ Црне Горе", преноси РТЦГ.

Из Демократске народне партије поручују да би министар спољних послова требало да повуче Влаховића, Калуђеровића и Перовића с дужности, "јер њихово скандалозно провоцирање и донирање за распиривање мржње по Црној Гори, према верницима Митрополије црногорско-приморске и Српске православне цркве у Црној Гори, заслужује сваку осуду".

Уједињена Црна Гора оценила је да су амбасадори, "уместо да брину о нашем државном интересу у земљама у којима су примили агремане, воде, међутим, унутрашњу политику и то доливајући бензин из својих канистера на једва угашени пожар који је на друштвеним мрежама потпалила њихова дојучерашња колегиница".

Прочитајте ОВДЕ  још детаља о овом случају.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА